Danmarks geografi – Lær lidt om Danmark

Forholdsvis ukendt, Danmark er et bemærkelsesværdigt land med masser at tilbyde besøgende og expats. Bare de smukke landskaber burde være nok til at lokke nogen til at udforske dette smukke land. Nedenfor kan du lære lidt om Danmarks geografi.

Danmark er et af de mindre europæiske lande i den nordlige region i Europa. I sammenligning med andre nationer fylder det relativt lidt, men det har en meget større indvirkning på verden end meget større lande. Danmark er dybest set et øland, der består af over 500 øer og en stor halvø.

Danmark har en kystlinje på mere end 7500 kilometer, og på den store ø Sjælland (sjællandsk på engelsk) er halvdelen af ​​Danmarks befolkning hjemsted. København, der ligger på Sjælland, er ikke kun Danmarks hovedstad, men er også Danmarks største by. Det huser omkring 1,5 millioner mennesker, hvilket er næsten en fjerdedel af den samlede befolkning.

De andre større byer i Danmark er Aarhus, Odense og Aalborg, i størrelsesorden. Mange af de andre større byer ligger langs kysten eller i store fjorde, som Frederikssund, Vejle, Horsens, Holbaek, Helsingoer, Roskilde, Esbjerg, Soenderborg, Kolding, Svendborg og så mange andre. Grunden til dette er, at Danmark er afhængig af havet i en stor del af sin økonomi, det være sig skibsfart, handel, fiskeri eller de berømte vindmølleparker.

Danmark er typisk fladt med bølgende bakker, skove, frugtbart landbrugsjord og mange små søer og floder. De mindre landsbyer bevarer stadig danmarkshistorien, og der kan du finde boliger fra begyndelsen af ​​1800 -tallet med stråtag og omgivet af små landsbydamme og hyggelige kirker. Det er som en tur tilbage i tiden. Mens du besøger en by som København, kan du være vidne til nogle af de mest fantastiske arkitektur og moderne design. Det er en rigtig blanding af gammelt og nyt.

Med over 7500 km kystlinje kan Danmark prale af nogle smukke sandstrande, især nordpå langs den nordlige del af Sjælland og Jylland (Jylland). Skagen er den nordligste del af Danmark og er kendt for sine vidunderlige landskaber og unikke lys.

Kun i det sydøstlige Danmark i Mons Klint kan du finde de eksotiske hvide kridtklipper, mens du på øen Bornholm vil storslåede kampesten, der springer ud i luften langs kysten – helt fantastisk natur, der ikke findes andre steder i Danmark.

Selvom de fleste mennesker bor på Sjaelland, er halvøen Jylland den største del af Danmark og deler en 68 km grænse med Tyskland. Denne grænse har ændret sig gennem årene under krige/tvister med Tyskland. Grænsen er nu sat siden 1. verdenskrig.

Gedser, der ligger på øen Falster, er Danmarks sydligste punkt. Det sydligste punkt på Jylland ville enten være Krusaa eller Froeslev. Froeslev ligger lige ved den tyske grænse, og de fleste tror, ​​at Krusaa, et par kilometer nord, faktisk er det sydligste punkt.